2009. június 28., vasárnap

Top Gear - HURRÁ!



Létezik vajon Európában olyan ország, ahol az autókért rajongók nem ismerik ezt a két szót? - ezen gondolkodom, miközben örömmel nézem esténként az egyik magyar csatornán a klasszikussá nemesedett autós műsor első évadát - magyar nyelven!
Akár savanyú is lehetne a szőlő, hiszen az első évadot 2002-2003-ban vették fel s még a facelift előtti Berlingot tesztelik, a második generációs "kacsaseggű" Megane-t, a IV-es Golf GTI-t...
Ezek az autók azóta a használtautó-kereskedésekben átkerültek a kerítés mögötti második sorba - a műsor minden egyes perce mégis tömény élvezet.

Jeremy és Richard őszintén, akár gúnyosan, akár istenítve beszélnek az éppen aktuális autó(k)ról. Őszinteségük, szókimondásuk szórakoztató esti műsorrá teszi azt, amiből a Magyarországon készülők fűrészporszárazok, s nézhetetlenül unalmasak szoktak lenni. LEHET EZT ÍGY IS???
Lehet! S ajánlom mindenkinek ezt a műsort.

Éveken át néztem angol nyelven a BBC műsorán s olyan pillanatokkal gazdagodtam, melyeket évekkel később sem feledtem el.
James May zeneértő emberként a műsor főcímzenéjét kipufogóhangokból vágta össze, Jeremy üveges szemmel nézett maga elé az 1.001 lóerős Bugatti tesztje után (ezek után tesztelni egy 90 lóerős Focust?), áradozva a Rover 75-ös MG változatának motorjáról, melyet Jeremy szerint olyan emberek készítették kőből, akik még a tüzet sem ismerik...
Richard pedig a cikiznivaló kis ember lett, aki vásárolta a fogait s hajszeszben áztatja a fejét a maradék hajszálainak megtartása érdekében.
Órákon keresztül nézhető a szórakoztató műsor, melyben a leghétköznapibb autótól a legegzotikusabbig a széles skála minden fejezete megjelenik - humoros és őszinte vélemények kereszttüzében.
Top Gear - Légy üdvözölve Magyarországon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése